Heerkens Verlichting

Spaarlampen kopen

Een spaarlamp of ook wel compacte fluorescentielamp genoemd, is een zuinige lamp die in de jaren 80 populair werd als vervanger van de traditionele gloeilamp. De huidige spaarlamp staat bekend om de goedkopere aanschafkosten en hogere efficiëntie. Een spaarlamp geeft drie tot vier keer meer licht per watt. Een gloeilamp van 40 W kan dus vervangen worden door een spaarlamp vanaf 9 tot 13 W. Een voordeel van een spaarlamp is dat deze langer meegaat dan een gloeilamp. Bent u op zoek naar spaarlampen? Bestel deze dan eenvoudig online bij Heerkens Verlichting in Schijndel.

Werking van de spaarlamp

Een spaarlamp is een opgevouwen TL die in een normale lampfitting past. Er is licht mogelijk doordat er stroom door een buis gevuld met kwikdamp gaat. Vervolgens maakt een elektron uit die stroom contact met een kwikatoom, wat er voor zorgt dat een ander elektron uit zijn baan kan worden gestoten. Bij het terugvallen van de aangeslagen toestand naar de grondtoestand komt energie vrij, ook wel de bekende ultraviolette straling. De straling zelf is onzichtbaar, maar doordat er aan de binnenkant van de lamp een laagje poeder zit dat verschillende fluorescenties vertoont wordt de uv-straling omgezet in warm wit licht.

Alternatieve lichtbronnen

Het voordeel van een spaarlamp is dat deze minder energie verbruikt. Wilt u toch een andere lichtbron overwegen voor de verlichting van uw woning? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar halogeen lampen. Dit is een soort gloeilamp, maar hierbij is de bol gevuld met een inert gas onder hoge druk. Aan dit gas wordt een kleine hoeveelheid halogeen toegevoegd. Of gaat u liever voor energiezuinig licht? Ga dan voor LED-lampen. LED is een vorm van solid-state lighting, opgebouwd uit een groep van LEDs. Deze vorm van verlichten is het voordeligst in en rondom uw woning.

Koop uw spaarlampen bij Heerkens Verlichting

Neem een kijkje in onze webshop en laat u verassen door ons ruime aanbod. Of u nu op zoekt bent naar lichtbronnen, een gehele lamp of wellicht nieuwe lampen in en rondom huis, Heerkens Verlichting heeft een groot assortiment.

Spaarlampen

Bijwerken van …
  • Geen producten in de winkelwagen.